De Profi citruspers: Janine beantwoordt je vragen

De Profi citruspers is een duurzame, kleurrijke en functionele pers voor al je citrusvruchten. Hij gaat lang mee en maakt citrusvruchten persen eenvoudig en snel. Janine beantwoordt al je vragen over deze handpers. 

Vraag 1

Waarom heet de citruspers Profi?


“De naam zegt het eigenlijk al. Het is een professionele hand citruspers die ook vaak in de horeca wordt gebruikt. De perskegel zorgt ervoor dat de citrusvruchten helemaal leeg worden geperst. Het grote verschil met andere persen is dat deze pers geen tandwieloverbrenging heeft, maar een effectieve hefboomwerking. Hierdoor heb je geen slijtage aan de overbrenging. Dankzij dit systeem is er ook weinig kracht voor nodig om de vrucht te persen. Het mooiste? Vanwege het ontwerp pers je tot wel 25% meer sap uit dan bij een reguliere handpers. Iedereen wordt blij van extra sap!”

Vraag 2

Waarom zitten er rubbertjes onder de voet?


“Mocht de pers op een glad oppervlak staan, denk hierbij aan je aanrechtblad, dan zal de pers stevig en stabiel blijven staan. Zo hoef je de pers niet constant vast te houden.”

Vraag 3

Hoe maak ik de Profi citruspers schoon? Kan de pers in de vaatwasser?


“De pers zelf hoeft niet in de vaatwasser, die wordt immers niet vuil. De pers bestaat namelijk uit een aantal losse onderdelen. Deze losse onderdelen zijn allemaal vervaardigd van RVS en dus vaatwasserbestendig.”

Vraag 4

Krijg ik een schuimlaag op het sap?


“Nee, hier hoef je je geen zorgen om te maken. Een schuimlaag krijg je alleen wanneer je gebruik maakt van een elektrische citruspers. Dit komt door de snelheid waarmee de pers draait en het sap door de zeef drukt. Aangezien de Profi een handpers is, is er geen sprake van een schuimlaag.”

Vraag 5

Zijn er ook losse onderdelen te verkrijgen voor de Profi citruspers?


“Jazeker! Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar, tot de rubberen zuignapjes aan toe. Dus op het moment dat je een onderdeel verliest of er iets kapot gaat, heb je altijd de mogelijkheid om aanvullende onderdelen te kopen.”

Profi citruspers chroom

Vraag 6

Wat is het grootste voordeel van de Profi citruspers?


“Het grootste voordeel van deze citruspers is het feit dat je maar weinig kracht hoeft te zetten vanwege de hefboomfunctie. Daarbij levert het hierdoor tot wel 25% meer sap op. Om deze reden is het een enorme aanrader als je op zoek bent naar een goede, duurzame handpers.” 

Vraag 7

In welke kleuren is de citruspers verkrijgbaar?


“Niet alleen is deze pers erg functioneel, hij is ook nog verkrijgbaar in verschillende mooie, modieuze kleuren. Zo vind je altijd een pers die bij je interieur past.

De Profi citruspers is verkrijgbaar in zes kleuren:

  • Rood
  • Zwart
  • Creme
  • Chroom
  • Zilver
  • Roze

Vraag 8

Past elk glas onder deze pers? 


“Jazeker! De Profi citruspers is in hoogte verstelbaar, waardoor je elk type glas hieronder kan plaatsen. Dus je hoeft niet alleen uit kleine glazen te drinken.”

Vraag 9

Wat is jouw favoriete variatie op een glaasje jus d’orange?


“Ik ben gek op verse jus, het is lekker zoet en fris. Een hele lekkere variatie op normale jus d’orange is een verwarmd sap met kruiden en honing. Het enige wat je toevoegt is honing naar smaak, ¼ vanillestokje en ½ kaneelstokje op een liter jus. Laat het tien minuutjes koken en voeg als laatste de honing toe. Zo krijg je een heerlijk winters drankje. Dit valt gegarandeerd in de smaak bij je familie en vrienden!”


---

Brinkmans Kookwinkel is al jaren trots leverancier van Profi. Heb je zelf vragen over de Profi citruspers of wil je ‘m eens komen bekijken in onze winkel in 's-Hertogenbosch? Wees welkom!

Zie jij je ochtend al starten met een vers glaasje sinaasappelsap? 


> Shop jouw Profi citruspers