Bloemkoolpizza

Pizza is heel lekker, maar vaak helaas niet zo gezond. Dat is voorbij! Van deze heerlijke bloemkoolpizza kun je zonder schuldgevoel genieten. 

Ingrediënten (voor 2 pizzabodems of 1 hele grote)

  • 1 grote bloemkool 
  • Snufje zout en peper
  • 2 theelepels oregano of Italiaanse kruidenmix
  • Handje geraspte kaas of halve mozzarella 
  • 1 ei
  • Toppings naar keuze! 

Verdere benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Theedoek
  • Oven 
  • Pizzasteen of bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een pan met een klein laagje water op hoog vuur. Was vervolgens de bloemkool, snijd hem in stukken en kook voor ongeveer 4 minuten.

Giet de bloemkool daarna af en doe het in de keukenmachine. Zet de machine op de hoogste stand en maal de bloemkool tot het heel fijn is. Als je geen keukenmachine hebt, kun je het ook raspen met de hand of fijn hakken met een mes.

Leg de bloemkoolkruimels vervolgens in een schone theedoek en knijp het vocht eruit. Dit is de erg belangrijk voor een krokante bodem. Als er nog vocht in zit dan wordt de bodem namelijk soppig.

Doe de bloemkool daarna in een grote kom en voeg zout, peper, oregano, kaas en het ei toe. Meng alles goed door elkaar. Verspreid het bloemkoolmengsel op de pizzasteen in de gewenste vorm en dikte en druk de bodem goed aan. Zet de bloemkoolbodem vervolgens ongeveer 15 minuten in de oven totdat de bodem een mooie, goudbruine kleur heeft.

Haal de bloemkoolbodem uit de oven en beleg hem met je gekozen toppings. Zet de pizza nog 5 tot 10 minuten terug in de oven en hij is klaar om te serveren!

Tip

Bak je pizza op de barbecue! De pizzasteen is perfect geschikt om op de barbecue te gebruiken. De steen absorbeert warmte en vocht gelijkmatig, waardoor je een heerlijke krokante bodem krijgt.