Wintersalade met quinoa

Salade in de winter? Deze salade met quinoa, sinaasappel en pistache is zeker een aanrader!


Ingrediënten (voor 16 porties)

275 g quinoa

400 g verse snijbonen

1 perssinaasappel

2 medium handsinaasappels

180 g gegrilde artisjok in olie

50 g gepelde pistachenoten

150 g witte kaas

15 g verse munt

12,5 g verse bieslook

Bereiding

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de snijbonen schoon. Halveer in de breedte en snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik. Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook en kook de snijbonen 4 min. Doe in een vergiet, laat afkoelen onder koud stromend water en laat uitlekken.

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels. Snijd het vruchtvlees in plakken van 1 cm en snijd vervolgens elke plak in 4 stukjes. Laat de artisjokken uitlekken. Vang 3 el van de olie op en meng met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Snijd de artisjokken in parten.

Rooster de pistachenoten 4 min. op laag vuur in een pan zonder olie of boter. Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van 1 cm. Snijd de munt en bieslook fijn. Hak de noten grof.

Meng de quinoa, snijbonen, artisjokken, sinaasappel, witte kaas, 2/3 van de kruiden en de dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pistachenoten.


Bon apetit!