Paasquiche van prei

Opzoek naar een lekker gerecht voor de Paasdagen? Wij hebben een heerlijk quicherecept voor je klaarstaan! Gemakkelijk te maken met de Bamix staafmixer.

Ingrediënten

Kruimeldeeg:

100 gr bloem

1/4 theelepel zout

60 gr boter, in stukken

2 - 3 eetlepels water

Vulling:

100 gr Sbrinz-kaas

200 gr prei

1/4 theelepel zout

Peper van de molen

Couverture:

2 eieren

1,5 dl room

1/4 theelepel maizena

1/4 theelepel paprikapoeder

1/4 theelepel zout

Peper van de molen

Verdere benodigdheden:

Taarblik, 22 x 22 cm of 24 cm doorsnede

SliceSy hakmes, medium rasp en fijne schrijfjesrasp

Bamix klopper
Voorverwarmde oven op 180 graden

Bereiding

Hak voor het deeg de bloem, het zout en de boter in de SliceSy met hakmes tot een fijne, kruimelige massa. Doe er het water bij en hak nog even verder. Maak met de hand een bal van het deeg, zonder het te kneden. Rol het vervolgens uit op een beetje bloem en leg het in het voorbereide taartblik. Prik er gaatjes in met een vork en zet het ca. 20 minuten in de koelkast.

Rasp de Sbrinz met de SliceSy medium rasp en verdeel de helft over het deeg. 

Snijd de prei met de SliceSy voor fijne schijfjes in fijne ringetjes en verdeel die over de Sbrinz.

Meng voor de couverture alle ingrediënten in de maatbeker met de klopper, giet het mengsel over de prei en verdeel er de rest van de Sbrinz over.

Bak de quiche ca. 40 minuten in de onderste helft van de voorverwarmde oven en hij is klaar om te serveren. Bon apetit!

Tip: Gebruik als afwisseling uien in plaats van prei en voeg aan de couverture nog 1/4 theelepel gemalen anijs of komijn toe voor een extra fijne smaak.