Boeuf bourguinon

Onze favoriet! Laat dit heerlijke gerecht lekker langzaam stoven voor het beste resultaat.

Ingrediënten

600 gr riblappen of sucadelappen
300 ml volle rode wijn
300 gr blokjes ontbijtspek
300 gr wortel
2 blaadjes laurier
1 grote ui
300 ml water
2 eetlepels bloem
snuf peper en zout
1 blokje runderbouillon
200 gr champignons (in plakjes)
350 gr aardappels in blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook

Bereiding

Verhit een braadpan en voeg de spekjes toe. Bak deze 5 minuten iets krokant. Schep deze daarna uit de pan en schep het meeste vet er uit zodat er een klein beetje overblijft om het vlees in te bakken. Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm en doe in een kom.

Breng op smaak met peper en zout en schep de bloem er door. Voeg daarna toe aan de pan en bak rondom mooi bruin. Snipper de ui en knoflook en voeg toe aan het vlees en bak even mee. Snijd ook de wortel in plakjes en voeg toe. Roer de tomatenpuree er door. Schenk na een paar minuten de rode wijn er bij en laat de alcohol verdampen.

Voeg dan ook het water met het runderbouillon blokje en laurier blaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat ca 2,5 uur zachtjes stoven met deksel op de pan. Voeg daarna de aardappel, champignons en spekjes toe en stoof nog ca 25 mee.

Tip

Zorg voor een goede braadpan, zoals de Provence van Kuchenprofi. Deze pan is behalve van hoge kwaliteit, ook geschikt voor alle warmtebronnen en een eyecatcher op de keukentafel! Bekijk hem hier