Wokgerecht met quinoa, asperges en zalm

Dit mediterrane visgerecht is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond en makkelijk te bereiden. Door de quinoa te roosteren, krijgt het een knapperige bite.

Ingrediënten

275 gr driekleurenquinoa 

1 sinaasappel

6 el traditionele olijfolie

1 el harissa

2 tl gemalen komijn

350 g groene asperges

200 g aspergebroccoli

300 g verse zalmfilets

Bereiding

Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap in een dom met 3 el olie, de harissa en komijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout naar eigen smaak.

Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken van ongeveer 2 cm. Snijd de aspergebroccoli door in de lengte. Verhit vervolgens 1 el olie in een wok en roerbak de asperges en aspergebroccoli in 6 minuten beetgaar. 

Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 3 minuten. Keer de vis halverwege om. Voeg daarna de dressing toe aan de groenten en roerbak deze nog 1 minuut. Verdeel de quinoa over de borden, leg de groente en zalm erop en het gerecht is klaar om geserveerd te worden. Bon apetit!