Cobb bbq: wat je moet weten over deze barbecue

De Cobb bbq is een bijzondere barbecue, of liever gezegd een complete buitenkeuken in miniformaat. Overweeg je een Cobb bbq te kopen? Lees dan wat onze klanten het meest vragen over de Cobb. Janine, eigenares van Brinkmans Kookwinkel, geeft antwoord. Zo leer je de Cobb goed kennen!


Vraag 1

Hoe werkt de Cobb bbq? Op houtskool, briketten of is hij elektrisch?


“De
Cobb bbq is een compacte buitenkeuken die je verwarmt met een zogenaamde Cobble Stone. Vandaar de naam! Deze steen steek je heel makkelijk aan, nog geen 5 minuten wachten en je kunt 2 uur lang bbq’en. Ideaal. Fan van gewone briketten? Die kunnen ook op de Cobb. De wachttijd is dan wat langer voor je kunt starten met barbecueën. Er zijn ook rookpellets voor de Cobb die je gerechten meer smaak geven.”Vraag 2

Kun je de Cobb barbecue overal gebruiken?


“Jazeker! In je eigen tuin, het park, zelfs op de boot! De Cobb bbq is ook ideaal voor gebruik op een open balkon. Het aansteken van de Cobble stone is eenvoudig en geeft in het begin wat rook. Dit duurt maar een paar minuten, daarna is de Cobble Stone reukloos. Het verplaatsen van de Cobb is geen probleem, ook al is hij op zijn heetst. Dit komt doordat de Cobb is voorzien van een dubbele RVS mantel."


Vraag 3

Hoe maak ik de Cobb bbq schoon? Kan hij in de vaatwasser?


“De Cobb is voorzien van een binnenkom waarin al het vet dat vrijkomt tijdens het grillen wordt opgevangen. Die binnenkom haal je er eenvoudig uit en spoel je zo schoon. Ook zijn er
aluminium wegwerpkommen voor de Cobb verkrijgbaar, die plaats je in de RVS binnenkom zodat de bakresten daarin worden opgevangen en de binnenkom mooi schoon blijft. Alle onderdelen zijn van roestvrijstaal en zijn daardoor vaatwasserbestendig. Uiteraard is het schoonmaken met de hand geen probleem. Laat de bakplaat even weken in warm water en haal met een afwasborstel zo de bakresten van de grillplaat of van het rooster.”


Vraag 4

Wat maakt de Cobb zo bijzonder ten opzichte van andere bbq’s?


“Je moet de Cobb barbecue zien als een complete buitenkeuken, maar dan in compacte vorm. Vergis je niet in zijn kleine formaat, een hele kip is geen probleem en ook een kilo varkensfilet kan net zo makkelijk op de Cobb. Er zijn ook mensen die een grote BBQ hebben voor als bijvoorbeeld de kinderen met zijn allen komen barbecueën, maar op een moment dat ze met zijn tweeën zijn liever de Cobb gebruiken. Zó gepakt, snel grillklaar en hij staat ook nog eens gezellig op de tafel.”


Vraag 5

Wat kan ik allemaal klaarmaken op de Cobb?


“Dat is zeer variabel. Complete maaltijden: van amuses, voorgerechten, hoofdgerechten tot en met het dessert. Maar ook het roken van gerechten behoort tot de mogelijkheden. 
Ter inspiratie zijn er kookboeken voor de Cobb, zodat je heerlijk kunt experimenteren en zo tot de meest verbazende gerechten komt. Ik kan je vertellen dat als je een varkensfilet, geroosterd op de Cobb, hebt gegeten, je nooit meer anders wilt. Zó sappig en heerlijk van smaak. Maar wil je met de kleinkinderen pizza’s maken met ingrediënten naar keuze, dan kan dat ook. De Cobb is te gebruiken als normale BBQ, maar het geweldige ervan zit hem in de deksel. Door gebruik te maken van de deksel tijdens het garen blijft het vlees heerlijk mals.”

Kookboek Op de Cobb

Vraag 6

Die deksel op de Cobb, moet ik die altijd gebruiken?


“Nee, dat is geheel afhankelijk van wat je klaar wilt maken, bijvoorbeeld of iets lang of kort moet garen. Met het
kookboek ‘Op de Cobb’ vertelt je precies wanneer je welke accessoires moet gebruiken.”


Vraag 7

Zijn er ook accessoires te verkrijgen voor de Cobb bbq?


“Jazeker. Standaard is de Cobb barbecue voorzien van een bakplaat en deksel. Hoeveel buitenkeuken wil je hebben? Dat is je eigen keuzevrijheid. Denk bijvoorbeeld aan een
wok, dekselverhoger voor een hele kip, een pizzasteen, grillplaat en een handige draagtas voor als je bijvoorbeeld op het strand wilt bbq’en.”Brinkmans Kookwinkel is hofleverancier van de Cobb bbq. Heb je zelf vragen over de Cobb of wil je ‘m eens komen bekijken in onze winkel in Den Bosch? Wees welkom!

Online shoppen voor je Cobb? Bestel nu, dan kun je morgen al ‘cobben’!


> Shop jouw Cobb